Over ons

Wij,  Eric en Gea de Rover, getrouwd en ouders van twee volwassen meiden. Daarnaast hebben wij ook de zorg gehad over pleegkinderen. Bij ons gezin horen ook onze dieren.

In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in de zorg en in onze eigen directe omgeving. Zelf liepen wij geregeld aan tegen het feit dat de zorg vaak niet te bieden heeft wat wij graag zouden zien. Vaak zijn de organisaties te groot en blijken daardoor te onoverzichtelijk. Er is dan te weinig aandacht en hierdoor wordt er te weinig gekeken naar de individuele de mens en zijn of haar behoeften.

Dit heeft ons doen besluiten om in Oldenzijl een prachtproject op te zetten. Wij gaan onze langgekoesterde droom waarmaken om van een schoolpand een prachtig gezinshuis te maken.

Eric heeft vele jaren gewerkt in de zorg (o.a. bij Novo, Het Poortje in Veenhuizen, ’s Heeren Loo, Opmaat en Noorderbrug). Daarna heb ik ook vijf jaar een onderneming gerund. Deze ervaring wil ik nu gebruiken om iets anders te verwezenlijken. Gea heeft ook een jarenlange ervaring in de zorg. Ik ben begonnen bij de Novo, daarna heb ik gewerkt bij Lentis en tenslotte gaf ik vijf jaar lang leiding in een kinderopvang.

Door onze ervaring, een andere visie en overtuiging, zijn we nu op het punt gekomen om samen het pad te kiezen voor een warm en gezellig gezinshuis, waar het spreekwoord ‘de lamme helpt de blinde’ centraal staat.

Steekwoorden die ons beiden kenmerken:
• ondernemend
• sociaal
• vertrouwen
• betrouwbaar
• energiek
• hart voor de mensen