Streekmarkt

Ik & Zorg
organiseert Culinaire en Culturele Streekmarkt.

Zaterdag 7 september organiseert Ik & Zorg op het plein een Culturele & Culinaire Streekmarkt. Dit in het kader van de fietstocht “Cultuur aan ‘t Stuur” welke wordt georganiseerd door vereniging Dorpsbelangen Oosternieland en Theatergroep Opnieuw.

Deze fietstocht voert langs de dorpen Oosternieland, Oldenzijl, Roodeschool, Oudeschip en Oosteinde. In ieder dorp kan gestart worden en Ik & Zorg is het startpunt voor Oldenzijl.

Bij ieder startpunt wordt iets cultureels georganiseerd en Eric en Gea combineren dit met een culinaire markt. De markt is van 12.00 tot 16.00 uur. Op de markt staan een groot aantal marktkramen en hier zijn o.a. producten en kunstwerken te zien van Linda Bouters, Waddenvarkens, Opmaat Appingedam, Linda Lanting, Edamakaas en er is muziek van Richard en Ronald.

Allerlei streekproducten zijn te bekijken op deze streekmarkt. Ik & Zorg daarentegen zoekt het buiten de landsgrenzen onder het motto “Oldenzijl gaat Vietnamees”. Onder leiding van de kok zijn de bewoners van dit Gezinshuis in de keuken aan de slag gegaan en bieden een opvallend en bijzonder product aan. Om toch een beetje tegemoet te komen aan de streekgedachte zullen ze ook diverse streekproducten uit eigen tuin verkopen en kan men koffie of thee verkrijgen.

Deelnemers aan de fietstocht kunnen in ieder van de 5 dorpen starten tussen 13.00 en 13.30.

 

 

 

 

                       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.